Her er dine lånemuligheder i banken

Når du går ned i banken, har du som regel flere forskellige muligheder for at låne penge. Mange af lånemulighederne er skræddersyet til bestemte formål som boligløb, forbrug og lignende. Her i artiklen kan du blive klogere på nogle af de lånemuligheder, du typisk har i din bank.

Forbrugslån

Står du og mangler penge her og nu, vil det som regel være et forbrugslån, du skal have fat i. Ved et forbrugslån har du mulighed for at låne penge relativt hurtigt. Det gør lånet særligt velegnet til dig, der står og mangler penge nu og her. Det kan være til en drømmerejse, en ny sofa eller lignende. En ting du skal være opmærksom på ved forbrugslånet er, at dine vilkår sjældent er ret gode. Det er ikke unormalt, at du betaler en måneds afdrag i oprettelse, og renten kan også sagtens snige sig op på 9%. Det skal du være opmærksom på, når du vælger et forbrugslån.

Kassekredit

Kassekreditten er skræddersyet til hverdagskontoen. En kassekredit er lidt atypisk i forhold de andre låneformer, vi har med her i artiklen. Du betaler nemlig kun til din kassekredit, når du bruger den. Den fungerer som en ekstra økonomisk buffer, hvis du skulle have behov for det. Har du for eksempel en kassekredit på 15.000 kroner, kan din konto gå 15.000 kroner i overtræk. Dermed kan din kassekredit være en sikkerhed for dig, hvis du for eksempel får en dyr regning på bilen. De fleste har deres kassekredit tilkoblet lønkontoen. Hvis din konto går i overtræk, og du skal gøre brug af din kassekredit, skal du naturligvis betale renter og provision af overtrækket. Det er ikke kun bankerne, der udbyder en kassekredit. Du kan også få en kassekredit online hos kviklanet.dk.

Banklån

Et banklån er et lån, der kun findes i bankerne. Når din bank anbefaler et banklån, vil det som regel være til finansiering af en bil, et sommerhus eller en andelsbolig. Når de fleste låner penge til en bolig, vil banklånet som regel også udgøre en del af det samlede lån. Banklånet har en variabel rente, hvilket gør lånet en smule risikabel. En variabel rente vil sige, at renten bevæger sig efter markedsrenten. Den kan derfor både falde og stige. Dog er de andre vilkår på lånet ofte særdeles attraktive, hvorfor lånet gør sig særligt velegnet til finansiering af eksempelvis en bil.

Realkreditlån

Realkreditlånet bliver brugt til finansiering af bolig. Her vil realkreditlånet som regel udgøre op til 80% af boliglånet, hvor et banklån og udbetalingen vil udgøre den sidste del. Realkreditlånet er en relativt sikker låneform, fordi du selv har mulighed for at vælge mellem en variabel rente og en fast rente. Dermed har du altså selv en indflydelse på, hvor stor en risiko du løber ved lånet. Ved et realkreditlån har du også mulighed for at få en noget længere løbetid end på for eksempel et forbrugslån. Det er ikke ualmindeligt at et realkreditlån har en løbetid på 25-30 år. På nogle realkreditlån skal du heller ikke starte tilbagebetalingen lige med det samme.

 

Dette indlæg blev udgivet i Lånemuligheder. Bogmærk permalinket.