Kreditkort: Hvad gør psykologer har at sige om det?

Den første regel, når du vælger en kreditkort deal er at overveje dit forbrug vaner. Du bør altid Husk på hvor du gerne shop, hvor meget du som regel bære på din plast og om du bruger nok til at kvalificere sig til de belønninger og kontant balance rygge. Så det er indlysende, at dit kreditkort valg afhænger af dit forbrug vaner. Men dit forbrug vaner er stærkt præget af kreditkort.
Psykologiske undersøgelser har vist, at forbrugernes adfærd af dem, der bruger kredit er forskellige fra dem, der betaler med kontanter. De følgende eksperiment blev udført på en af de amerikanske universiteter. To grupper af mennesker byde på de samme varer. Medlemmer af en gruppe kan kun byde med kontanter, de andre fik lov til at byde kun med kreditkort. Resultatet af eksperimentet var ganske interessant. Dem, der kunne byde med kreditkort endte med at gøre indsatser dobbelt så høj som dem, der foretages af deltagerne betaler med kontanter.
Det betyder, at hver dollar brugt med et kreditkort er lig med 50 cent tilbragte i kontanter. Med andre ord bruger folk shopping med kreditkort dobbelt så meget som dem shopping kontanter. Hvorfor sker det?
Det er behageligt at købe ting. Betaler for dem er ikke. Normalt forsøger forbruger at finde en balance, så fornøjelsen af at have overweighs smerte for at betale for det. Når et kreditkortindehaveren bruger er hans eller hendes plastic behagelig forbrug transaktion afbrudt fra ubehagelige betalingstransaktionen.
Naturligvis, nødt du stadig til at betale for hvad du har købt. Ifølge videnskabelige data ikke folk kan lide betaler kreditkort regninger selv mere end betalende parkeringsbilletter. Men mennesker nyder stadig, at købe noget med en mere kreditkort.
Undersøgelser har vist, at selv et kreditkort logo på et katalog eller et hævekort ophidser mennesker. Dette er en anden fantastisk måde at øge salget og mange handlende ved, at.
Så er kreditkort lokke dig til overforbrug? Temmelig meget, så. Så er kreditkort-udstedere skylden for øget kreditkort gæld? Nå, det ikke ville være helt billetpris til at sige.
Selv om en forbruger synes at tilbringe er flere med et kreditkort, men de fleste mennesker stand til at stoppe, når de ved, de er ved at overskride grænsen. Og vi taler ikke om kreditkortgrænse, men den grænse de har sat for sig selv, noget som ‘Jeg ikke vil betale for et par sko mere end 100 bukke’. Kreditkort kan gøre dig bruge mere, men de tvinge ikke dig til overforbrug.
Snarere, høje renter og gebyrer og disse ubehagelige kreditkort regninger få forbrugerne til at stoppe. Folk ikke kan lide at give penge, især til bankerne. Ud fra dette synspunkt er overforbrug mere tilbøjelige til at ske, når shopping med kontanter end med et kreditkort.
Kreditkort tilbud kan være meget gavnligt for forbrugerne, hvis de anvendes fornuftigt.Selvfølgelig, gør de undertiden dig til at tilbringe mere, især hvis du ønsker at få en kontant tilbage eller optjene bonus miles. Men beslutningen er altid dit. Du er den eneste, der kan besvare det afgørende spørgsmål – at bruge eller ikke bruge…

Dette indlæg blev udgivet i Diverse og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.