Kur mod hovedpine kan være værre end smerte?

Mange lægemidler, der var tidligere kun tilgængelig via recept er nu tilgængelige over-the-counter. I dag narkotika er så almindelige og let opnåede folk antage bare, at de er sikre. Efter alt, ville multi-million dollar selskaber tilbyder narkotika til salg, hvis de ikke var sikker? Ville ikke FDA forbud medicin, der kunne skade eller måske endda dræbe dig? Sure, hvis de vidste, de var farlige. Men metoden til bestemmelse af hvilken medicin er sikker og hvilke stoffer er dødelige kan overraske dig. Mange gange testene bestemmes ved hjælp af marsvin, som meget sandsynligt omfatter du.

Narkotika er tilladt til salg til offentligheden med den antagelse, at de er sikre. Derefter, når borgerne begynder at bruge et bestemt lægemiddel i masserne de negative bivirkninger vil starte optræder, bivirkninger, der kan omfatte svimmelhed, kvalme, indre blødninger, blodtrykket stiger, hjerteproblemer og endda døden. Ikke så længe siden var der kost piller, der indeholder efedrin, som offentligheden var igangværende halvtosset for. Men efedrin mislykkedes “offentlige testen” da det blev opdaget, at det forårsagede død. Tylenol (aktive ingrediens: acetaminophen) bruges ofte til migræne hovedpine nødhjælp, men dræber mennesker hvert år på grund af den det kan forårsage leverskader. Selv Ibuprofen og aspirin, smertestillende medicin bruges ofte til migræne hovedpine, kan være dødbringende for nogle. Selv om risikoen er lille er det stadig en risiko for, at ikke bør tages let.

Oktober 1995 Archives of Internal Medicine afslører de overraskende resultater af en undersøgelse, der gennemgik de samlede virkninger af receptpligtig medicin på sundhed og velvære. Ifølge forfatterne bør “drug relateret sygdom” (fra juridiske narkotika) betragtes som en “førende sygdom” i sin egen ret. I 1992 døde omkring 200.000 mennesker i USA som følge af komplikationer fra juridiske receptpligtig medicin. Dette omfatter ikke over-the-counter narkotika eller ulovlige stoffer.

Forkert dræbe ordineret medicin ca 180.000 mennesker hvert år. Kun omkring 1.500 mennesker døde når Titanic sank og endnu denne rædselsvækkende og forebygges begivenhed var og stadig er Verdensnyheder. Det ændret for evigt opfattelsen og praksis af havet rejse, skibets konstruktion og passagerernes sikkerhed. Men når 180.000 mennesker dør, svarende til ca. 120 Titanics forlis hvert år, næppe nogen tager selv varsel. Som rapporteret i 1994 i Journal of American Medical Association, dræber forkert ordineret medicin en anslået 180.000 mennesker hvert år. Dette krav mere amerikanske liv om året end kriminalitet og bil ulykker kombineret.

Nogle mennesker oplever sådanne alvorlige migræne hovedpine de søge hjælp hos en læge. Men læger er heller ikke immune over for fejl. Journal of American Medical Association rapporteret for nylig, iatrogen sygdom (sygdom forårsaget af lægefejl eller reaktioner på lægemidler og medicinsk behandling) er blevet den tredjestørste dræber af amerikanerne, overskrides kun af hjertesygdomme og kræft.

Et team af læger, advokater og analytikere på Harvard University gennemførte den største og mest omfattende undersøgelse af medicinsk uredelighed og konkluderede, at 75.000 amerikanerne dræbes hvert år af medicinsk behandling ved grov uagtsomhed. Der er svarende til 50 Titanics forlis pr. år. For alle deres succeser, skal lægerne slås med det faktum, at mange mennesker bliver syge fra enten lægefejl eller reaktioner på deres lægemidler eller medicinsk behandling. Hvor er overskrifterne? Outcries?

Og antallet af dødsfald som følge af medicin fortsætter med at stige. USA Today, rapporteret 27 februar 1998, at antallet af dødsfald forårsaget af prescription drug fejl steget kun overgået af antallet af dødsfald forårsaget af AIDS. I 1983 var 1 ud af 539 Ambulant dødsfald på grund af fejlen medicin (forkert dosering eller forkerte stof). Af 1993, var 1 ud af hver 131 Ambulant dødsfald på grund af fejlen medicin.

Ganske vist gemmer læger liv og hjælp lethed folks smerte. De udfører en stor opgave, der ikke bør gå unheralded. Men smerten syge bør begynde at tage ansvar for deres egne handlinger. Ingen er mere bekymret for dit helbred end du ikke er lægen, ikke sygeplejerskerne, ikke dine naboer. Opsøge og studere alle de oplysninger, der er tilgængelige, før at tage en medicin, som kan forårsage alvorlig legemsbeskadigelse. Smerter syge bør overveje både fordele og ulemper, den mulige smertelindring og de mulige farer af de lægemidler, de kan ende med at indtage.

Deepak Chopra, MD i sin bog Quantum Healing, “den frustrerende virkelighed, som medicinske forskere er bekymret, er at vi allerede ved, at den levende krop er den bedste apotek nogensinde er udtænkt. Det producerer diuretika, smertestillende medicin, beroligende midler, sovepiller, antibiotika og faktisk alt fremstillet af farmaceutiske virksomheder, men det gør dem meget, meget bedre. Doseringen er altid det rigtige og given på tid; bivirkninger er minimale eller ikke-eksisterende; og anvisninger for brug af stoffet er medtaget i stoffet selv, som en del af dens indbyggede intelligens. “

“Er muligt smertelindring risikoen værd?” Det er det spørgsmål, du bør spørge dig selv.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.